Турчинов – адвокатам Януковича: не використовуйте штампи Кремля

Турчинов – адвокатам Януковича: не використовуйте штампи Кремля

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов попросив адвоката екс-президента України Віктора Януковича Віталія Сердюка не використовувати пропагандистські штампи та фейкові формули на зразок "режим" під час допиту.

Про це Турчинов заявив під час допиту у справі про державну зраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви постійно повторюєте ті фейкові формули, які вже протягом чотирьох років нав'язуються Україні і світу (з боку Росії - ред.), і ці формули - це чисто продукт російської пропаганди. З першого дня, коли демократичним шляхом я був обраний головою Верховної Ради, коли парламент потім поклав на мене виконання обов'язків Президента, це все було на очах всієї країни. Тобто жодного військового, силового способу захоплення влади не було... Водночас, російська пропаганда почала використовувати штамп "хунта", тобто нас інакше, як хунта, й не називали. Вони не визнавали моїх повноважень, вважали, що це силове захоплення влади", - сказав Турчинов.

За його словами, захист Януковича працює на заперечення термінології "окупація Криму" та "агресія Російської Федерації", аби переконати світову громадськість у тому, що з боку України була "здача Криму".

"Не тиражуйте пропагандистські штампи, які використовує Росія", – звернувся Турчинов до Сердюка.

Читайте також: Україна не може оголосити війну Росії - Турчинов

Після запитання адвоката до секретаря РНБО, чи розпочався "режим Турчинова" після "режиму Януковича", прокурори попросили суддю оголосити попередження стороні захисту за неповагу до суду та свідка.

Зі свого боку секретар РНБО все ж уточнив, що "не було жодного "режиму", а було відновлення влади в Україні демократичним шляхом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-