Турчинов пояснив суду, чому в 2014 році заявляв -

Турчинов пояснив суду, чому в 2014 році заявляв - "у нас є армія"

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов у 2014 році, коли почалась ескалація ситуації у Криму та на сході України, не повідомляв про реальний стан справ Збройних сил України задля того, щоб унеможливити загострення паніки у суспільстві.

Про це він заявив під час допиту у справі про державну зраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того, як в Україні розпочалась російська агресія, коли російські війська почали захоплювати Крим, почали нависати над нашими східними і північними кордонами, коли в багатьох регіонах почались заколоти, в країні почалась реальна паніка. І для того, щоб заспокоїти людей, для того, щоб ця паніка не переросла у хаос і безлад, я змушений був брати всю відповідальність на себе. Я розумів, що знайдеться багато фейкових диванних героїв або ворогів України, які будуть підміняти поняття і брехати про ті події, які були на той час, я змушений був заспокоювати людей і говорити, що в нас є армія, що армія вас захистить - для того, щоб в країні не було паніки. Водночас суд і всі присутні розуміють, що коли б я вийшов тоді на екрани і сказав: "Друзі, в нас нема армії, вас нема кому захистити, на превеликий жаль, мої накази нема кому виконувати або вони не виконуються, в країні міг початися хаос", - пояснив Турчинов.

Читайте також: Турчинов назвав адвоката Януковича клоуном

На запитання адвоката колишнього президента України Віктора Януковича Віталія Сердюка, яку саме відповідальність Турчинов поніс "за неправдиві слова", секретар РНБО відповів, що "інтереси держави, наведення порядку в ній і захисту України були важливішими за провокації".

"Коли у вас є бачення, що я порушував закон і діяв невідповідно до займаних посад, ситуації, яка склалась у країні, у вас є можливість подати на мене до суду", - зауважив Турчинов, звертаючи до Сердюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-