Турчинов назвав адвоката Януковича клоуном

Турчинов назвав адвоката Януковича клоуном

Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Турчинов назвав клоуном адвоката екс-президента Віктора Януковича Віталія Сердюка.

Це відбулося під час допиту Турчинова стороною обвинувачення у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час допиту прокурором Турчинов, який був в.о. Президента України у період з 23 лютого по 7 червня 2014 року, говорив про те, що РФ планувала окупувати значну частину території України, щоб "відновити силовим шляхом владу маріонеткового режиму Януковича".

В цей з місця підскочив адвокат Сердюк і почав перебивати Турчинова. Адвокат звернувся до судді, щоб той зробити свідку "зауваження щодо некоректних висловлювань в бік клієнта в частині маріонеткового режиму".

У відповідь Турчинов сказав: "Шановний суд, я вибачаюсь, хто це такий?". Втім, Сердюк продовжував перебивати свідка, на що Турчинов знову сказав, звертаючись до судді: "Шановний суд, а що це за клоун, який заважає мені виступати".

Адвокат Сердюк знову закликав суддю зробити зауваження Турчинову, який "допускає образи і тиск на адвоката, ображаючи усю адвокатуру і Конституцію України".

Суддя Владислав Дев'ятко відповів адвокату Януковича: "Ми з вами обговорювали вже ці питання і домовилися вести себе коректно під час судового засідання. Справа в тому, що ви встали і вчергове допустили порушення судового засідання. На даний час ми допитуємо свідка. Ви зможете уточнити всі свої питання під час перехресного допиту. На даний час свідка допитує прокурор. Усі свої заперечення та коментарі ви можете надати під час судових дебатів".

За словами судді, свідок не знав, що чоловік, який підскочив з місця і став його перебивати, є адвокатом: "Свідок не знав, що ви адвокат. Ви скочили з місця і почали його перебивати. Я прошу свідка зрозуміти, що це - захисник Віктора Януковича, і прошу не висловлюватися стосовно нього такими фразами".

Читайте також: Екс-глава Міноборони: за Януковича армія не провела жодного стратегічного навчання

Зі свого боку Турчинов сказав: "Я просто не подумав, що адвокат може себе поводити так у суді".

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-