Екс-глава Міноборони: за Януковича армія не провела жодного стратегічного навчання

Екс-глава Міноборони: за Януковича армія не провела жодного стратегічного навчання

Укрінформ
Офіцерський склад Збройних сил України був вкрай негативно налаштований до Віктора Януковича у часи його президентства.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, який у 2014 році був в.о. міністра оборони, під час допиту у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час президентства Януковича не було проведено ні одного стратегічного навчання у Збройних силах України. Ні одного навчання з бойової стрільбою на рівні бригад. Такого не знали ЗСУ, щоб за 4 роки бригада не вийшла з авіацією на полігон - такого не було. Настрої проти Віктора Федоровича в армії були дуже сильні. Я підтверджую це", - наголосив він.

Крім того, як приклад негативного ставлення Януковича до армії Коваль навів ситуацію з Національною академію оборони України. "У тому приміщенні, що побудував ще цар, в яких готувались офіцерські кадри, головний корпус Академії був без відома Міноборони відданий суду", - заявив він.

"Це приміщення, де формувалась оборона, там знаходився центр головного управління, який зробили американці. Все це віддали", - додав Коваль.

Читайте також: Заступник Турчинова розповів про стан ЗСУ під час анексії Криму

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-