Саакашвілі подав позов щодо свого видворення

Саакашвілі подав позов щодо свого видворення

Укрінформ
Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі подав до Окружного адмінсуду Києва позов щодо подій 12 лютого. Відповідачами зазначені Державна міграційна служба, Держприкордонслужба і МВС.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Міхеїла Саакашвілі. Відповідачами зазначені Державна міграційна служба, Адміністрація Державної прикордонної служби та Міністерство внутрішніх справ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати незаконними дії відповідних структурних утворень ДМС, ДПС та МВС від 12 лютого 2018 року щодо виконання рішення про повернення Саакашвілі до країни попереднього перебування. Також позивач просить суд зобов'язати відповідне структурне утворення Державної міграційної служби скасувати дане рішення.

У прес-службі суду інформують, що наразі  розглядається питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України був позбавлений українського громадянства.

Читайте також: Як Саакашвілі: прикордонники нарахували цьогоріч 93 депортації

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним в незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі в позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в Києві та видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-