Як Саакашвілі: прикордонники нарахували цьогоріч 93 депортації

Як Саакашвілі: прикордонники нарахували цьогоріч 93 депортації

Укрінформ
Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал повідомив, що за аналогічною процедурою як і у випадку з Саакашвілі, було видворено 93 особи у 2018 році.

Про це він сказав під час свого інтерв’ю в ефірі "5 каналу".

«Державна прикордонна служба виконала рішення Державної міграційної служби щодо Міхеїла Саакашвілі, адже дана особа перебувала не території України незаконно, а тому була повернута, із дотриманням усіх юридичних формальностей, до Польщі, звідки вона прибула, порушуючи вітчизняне законодавство», - зазначив керівник ДПСУ.

Читайте також: Лутковська перевірить, чи порушили права Саакашвілі під час видворення

Він додав, що за аналогічною статтею з початку року Державна прикордонна служба України виконала доручення відповідних органів та видворила за межі України 93 іноземних громадянина. За весь минулий рік було видворено 863 іноземці, додав Цигикал.

Як повідомлялося, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України був позбавлений українського громадянства. 

10 вересня Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого військовослужбовці Держприкордонслужби та представники Державної міграційної служби України затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, що незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-