Уряд затвердив Річну програму Україна-НАТО

Уряд затвердив Річну програму Україна-НАТО

Укрінформ
Кабмін затвердив Річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, а також схвалив відповідний проект указу Президента для подальшого внесення акта на підпис глави держави.

Таке рішення ухвалено на засіданні 14 лютого, повідомляє Урядовий портал.

"РНП є головним програмним документом, що спрямовує та регулює весь комплекс питань співробітництва з НАТО. Програма на 2018 рік містить 444 заходи за участі 58 міністерств та відомств, не враховуючи місцеві органи влади та інші інституції й організації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила на засіданні уряду віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, РНП є основним стратегічним документом планування внутрішньодержавних реформ у контексті взаємодії України з Північноатлантичним альянсом. Мета цієї взаємодії – підготовка до набуття членства у НАТО.

"За своїм змістом і форматом трансформована і модернізована РНП 2018 року дедалі більше стає схожою на сучасні стратегічні документи. Щорічне збільшення кількості заходів співробітництва свідчить, зокрема, про позитивний алгоритм активізації співпраці, розширення сфер взаємодії", - підкреслила віце-прем`єр-міністр.

Вона також повідомила, що вже найближчими днями розпочнеться підготовка РНП на 2019 рік, яка буде поєднана з підготовкою державного бюджету на 2019 рік. 

«Наше завдання - вперше побудувати «дорожню карту» підготовки до членства в НАТО, яка була б за змістом і ідеологією споріднена з програмою діяльності уряду, мала б відповідне фінансове наповнення», – акцентувала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Проект бюджету США передбачає $200 мільйонів на безпеку для України

Як наголосили в уряді, програма на 2017 рік містить 375 заходів, з яких виконані 307 (81,9%), 49 виконуються (13%), 19 не виконано з об’єктивних причин. Наявність невиконаних заходів пояснюється, насамперед, скасуванням або перенесенням строку їхнього виконання на 2018 рік з ініціатив організаторів, а також переорієнтацією першочергових потреб у зв’язку з проведенням антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-