Генерали ФСБ тричі приїжджали в Україну під час Майдану - Наливайченко

Генерали ФСБ тричі приїжджали в Україну під час Майдану - Наливайченко

Укрінформ
Під час Революції Гідності у 2013-2014 роках в Україну тричі приїжджали великі групи генералів Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Про це повідомив в Оболонському райсуді столиці екс-голова Служби безпеки Валентин Наливайченко під час свідчень у справі про держзраду колишнього президента Віктора Януковича.

"У грудні 2013 року в Україну приїжджали тридцять  російських генералів і офіцерів ФСБ. Після цього шість (російських генералів - ред.), після цього сім", - сказав він.

На переконання Наливайченка, генерали ФСБ приїжджали в Україну з дозволу Януковича та екс-голови СБУ Олександра Якименка.

Читайте також: Справа Януковича: Наливайченко розказав про підготовчий етап агресії РФ

"Вони перебували на антитерористичному полігоні СБУ поблизу Києва в П'ятихатках. Перебували і працювали. Доказова база свідчить про те, що вони перебували у Києві в центральному апараті, і, найголовніше, - приїжджають ті офіцери і генерали, які у ФСБ Росії відповідають за захист конституційного ладу Російської Федерації", - зазначив колишній голова СБУ. 

Він додав, що генералам ФСБ в Україні надали доступ до урядового зв'язку. Метою їх приїзду була підготовка російської агресії, вважає Наливайченко.

"Агресія готувалася і тричі, ще до закінчення Революції Гідності, тут уже працювали великого рівня групи ФСБ РФ", - зазначив він. 

Крім того, Наливайченко розповів, що після анексії Криму керівництво органів СБУ на півострові напряму перейшло у підпорядкування органів ФСБ Росії. "Більше того, і зараз, наприклад, колишній керівник Севастопольського управління СБУ, який був призначений Януковичем, працює як фаховий офіцер ФСБ Росії", - сказав він.

Зрадниками виявилися і міліціонери анексованого півострова. За словами екс-голови СБУ, на відео контррозвідки видно, як міліція, яка охороняла Верховну Раду Криму, передала свою зброю перевдягненому російському спецназу. 

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу  України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-