Справа Януковича: Наливайченко розказав про підготовчий етап агресії РФ

Справа Януковича: Наливайченко розказав про підготовчий етап агресії РФ

Укрінформ
Підготовчий етап агресії Росії проти України почався з обранням Віктора Януковича Президентом України, ще на початку 2010 року.

Про це під час допиту в Оболонському райсуді заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свідок повідомив, що ще в 2009 році ним було вислано всіх офіцерів ФСБ Росії з Криму, "свідомо розуміючи, що спецслужби іноземної держави - це авангард майбутньої агресії". 

"З приходом до влади Януковича і його силовиків, на моє переконання, розпочалася підготовча фаза агресії, ще на початку 2010 року. Означає це, перше: Янукович і нові керівники силового блоку повернули ФСБ Росії в Крим. Друге - на посади в керівні органи СБУ і центральний апарат призначалися виключно особи, які знаходилися або під впливом спецслужб Росії, або напряму співпрацювали, але співпрацювали не в рамках, передбачених законодавством України, а співпрацювали в рамках підготовки подальшої окупації і агресії в АРК і на іншій території України", - сказав Наливайченко.

Читайте також: Захист Януковича подасть до суду ще один список свідків

Він також повідомив, що востаннє бачив Януковича на його інавгурації.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу  України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-