Україна веде діалог з Конгресом щодо вшанування жертв Голодомору-геноциду

Україна веде діалог з Конгресом щодо вшанування жертв Голодомору-геноциду

Укрінформ
Україна докладає дипломатичних зусиль у взаємодії з американськими законодавцями щодо ухвалення цього року в Конгресі США резолюції про вшанування жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років.

Ця тема стала однією з головних під час зустрічі у вівторок посла України в США Валерія Чалого та голови Комітету в закордонних справах Палати представників Еда Ройса, повідомили в Посольстві України в Вашингтоні.

"Валерій Чалий попросив голову комітету надати необхідну підтримку ухваленню під час поточної сесії Конгресу резолюції на вшанування жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні", - зауважили в дипломатичному представництві.

Посол Чалий подякував Еду Ройсу за постійну увагу до питання американської допомоги нашій державі у протистоянні російській агресії, й зокрема, ухвалення Конгресом США Закону "Акт протидії противникам Америки через санкції".

Читайте також: У Ризі вшанували 85-роковини Голодомору переглядом «Гірких жнив»

Крім того, український дипломат відзначив особисті зусилля Еда Ройса на підтримку проекту Закону "Про співпрацю з Україною у питаннях кібербезпеки" в Палаті представників.

Окремо Валерій Чалий "підкреслив важливість розвитку позитивної динаміки допомоги, що надається США по лінії Державного департаменту, Пентагону та Агентства США з міжнародного розвитку у федеральному бюджеті Сполучених Штатів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-