Статус біженця: суд відмовив Саакашвілі у позові до Міграційної служби

Статус біженця: суд відмовив Саакашвілі у позові до Міграційної служби

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва не задовольнив скаргу екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Суд оголосив рішення – Міхеїлу Саакашвілі у задоволенні позову відмовити повністю, оскільки відповідачі не вийшли за межі розумного строку під час розгляду оскаржуваних позивачем  дій", - йдеться у повідомленні.  

Читайте також: ГПУ не проситиме для Саакашвілі продовження запобіжного заходу

Як зазначається, 6 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув на відкритому судовому засіданні справу за позовом Саакашвілі до Державної міграційної служби України, Управління Державної міграційної служби України в Київській області. Позивач просив суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМС щодо розгляду скарги на рішення у формі наказу та на повідомлення про відмову йому в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у строки, визначені законодавством України. Також позивач просив суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність Управління ДМС у Київській області щодо непередання матеріалів особової справи Саакашвілі до Державної міграційної служби.

Напередодні, 5 лютого, Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні двох скарг у справі щодо статусу екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі. Зокрема, відмовлено у задоволенні апеляційних скарг і Державної міграційної служби, і Саакашвілі на рішення Окружного адмінсуду Києва від 3 січня, який визнав законною відмову ДМС надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Президент Петро Порошенко у липні 2017 року позбавив Саакашвілі українського громадянства. Екс-очільник Одеської ОДА оскаржив це рішення. 29 січня Касаційний адміністративний суд переніс розгляд позову Саакашвілі до Президента щодо позбавлення громадянства на 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-