ГПУ не проситиме для Саакашвілі продовження запобіжного заходу

ГПУ не проситиме для Саакашвілі продовження запобіжного заходу

Укрінформ
Генпрокуратура не подаватиме клопотання про продовження запобіжного заходу для лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Ми не будемо клопотати про продовження запобіжного заходу, оскільки Саакашвілі виконує всі покладені на нього судом зобов'язання: він ходить на всі допити, ходить до СБУ, ходить до слідчих, тому немає необхідності продовжувати", - пояснила вона.

Раніше адвокат політика Руслан Чорнолуцький заявив у ЗМІ, що 6 лютого у Саакашвілі закінчується термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд із Києва.

Читайте також: Саакашвілі програв апеляцію у справі про статус біженця

Як повідомлялося, Саакашвілі, позбавлений українського громадянства у липні 2017 року, був затриманий 5 грудня в Києві у рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності.

11 грудня 2017 року Печерський районний суд відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжного заходу. Натомість прокуратура просила обрати для Саакашвілі домашній арешт з носінням електронного браслета, тому оскаржила це рішення.

26 січня Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання обвинувачення і обрав запобіжний захід екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі у вигляді домашнього арешту у нічний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-