У Раді зареєстрували проект звернення до польських Сейму та Сенату

У Раді зареєстрували проект звернення до польських Сейму та Сенату

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №7551 «Про звернення Верховної Ради України до Президента, Сейму та Сенату Республіки Польща» у відповідь на ухвалені польським парламентом зміни до закону про Інститут національної пам'яті.

Ініціаторами законодавчої ініціативи виступили народні депутати Андрій Іллєнко, Андрій Білецький, Олег Петренко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський, а головним профільним комітетом – Комітет у закордонних справах, повідомляється на сайті парламенту. 

Станом на 18:00 5 лютого тексти пояснювальної записки та інших супровідних документів на сайті ВР відсутні.

Як повідомляв Укрінформ, польський парламент ухвалив зміни до закону про Інститут національної пам'яті, яким запроваджується кримінальне переслідування усіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності чи спільної відповідальності за злочини нацистів в роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" в роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої.

Положення закону викликали протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах вранці 5 лютого напрацював текст заяви, яким український парламент офіційно реагує на закон про Інститут національної пам'яті Польщі.

Читайте також: У посольство Польщі передали заяву проти "антибандерівського" закону

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради повідомив, що парламент розгляне проект заяви щодо ухвалення Польщею закону про заборону "бандерівської ідеології" 6 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-