Геращенко хоче, аби за Черкаську міськраду взялася ТСК

Геращенко хоче, аби за Черкаську міськраду взялася ТСК

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко пропонує створити тимчасову слідчу комісію для вивчення ситуації, яка склалася у Черкаській міськраді.

Про це вона повідомила у Facebook.

“Закликала створити ТСК з питань вивчення ситуації, заслухати черкаську владу і силові структури. Рада, яка не здатна нормально працювати, має бути розпущена, але тітушки в залі міськради і психологічний та фізичний тиск на депутатів місцевих рад - це неприпустимо”, - написала віце-спікер.

Читайте також: Перший сесійний тиждень Ради прогуляли півсотні депутатів - Геращенко

На її думку, ситуація є неприпустимою, бо Черкаська міськрада спочатку не могла самостійно ухвалити бюджет міста, а потім "голосувала за важливі рішення в оточенні тітушок у балаклавах". "Вважаю, що це тривожна тенденція, бо місцеві ради повинні самостійно виконувати свої повноваження, керуватися під час голосувань відповідальністю, а не тиском людей у балаклавах", - підкреслила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня в Черкасах міська рада в ході пленарного засідання не змогла проголосувати за новий виконком, тому ухвалила рішення про саморозпуск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-