Перший сесійний тиждень Ради прогуляли півсотні депутатів - Геращенко

Перший сесійний тиждень Ради прогуляли півсотні депутатів - Геращенко

Укрінформ
Перший сесійний тиждень Верховної Ради 2018 року пропустили близько 50 народних депутатів.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на засіданні Погоджувальної ради ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Абсолютно правильними є ремарки від деяких народних депутатів стосовно зростання недовіри суспільства до Верховної Ради. Ця недовіра розпочинається з безвідповідальності та відсутності дисципліни. Хочу нагадати, що 1-й сесійний тиждень 2018 року прогуляли майже 50 народних депутатів, які не голосували, в т.ч. і за визнання Росії країною-агресором і за визнання України країною, яка постраждала від цієї агресії», - сказала Геращенко.

Читайте також: Мінськ та звільнення заручників: Геращенко підбила підсумки за рік

При цьому вона звернулася до Голови ВР Андрія Парубія з проханням кожне пленарне засідання розпочинати з інформації про тих, хто з депутатів пропустив засідання і з яких причин.

«Я прошу Голову Верховної Ради публічно завтра оприлюднити списки тих народних депутатів, які були у відрядженні або хворіли, а також тих, які прогуляли. Тим більше, коли ми бачимо, що прогулюються і Погоджувальні ради. Давайте щодня починати засідання з оголошення того, хто в шезлонгах, а хто у відрядженні та знаходиться на лікарняному», - заявила Геращенко.

Раніше Комітет виборців України повідомляв, що у січні 330 народних депутатів пропустили більше половини голосувань ВР. Із них 38 - не проголосували в січні жодного разу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-