Україна і Молдова обговорили перспективні проекти Єврорегіону

Україна і Молдова обговорили перспективні проекти Єврорегіону "Дністер"

Фото
Укрінформ
Посол України у Молдові Іван Гнатишин обговорив з головою громадської організації «Єврорегіон «Дністер» Сергієм Татусяком сучасний стан та перспективи транскордонного співробітництва між Україною та Республікою Молдова у цьому форматі.

Зустріч відбулася у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

«Спільне бачення пріоритетів розвитку Єврорегіону «Дністер», тісна координація дій між посольством та керівництвом Єврорегіону дозволили надати нового поштовху співробітництву між Україною та Молдовою у цьому форматі. Серед перспективних проектів діяльності Єврорегіону – створення міжнародного агрокластеру, що має сприяти малим і середнім сільгоспвиробникам прилеглих районів України та Молдови у просуванні їхньої продукції на європейський ринок», - підкреслив Гнатишин.

Читайте також: Росія знову "брязкає зброєю" у Придністров'ї. Кишинів обурений

За його словами, розробляються проекти розвитку прикордонної інфраструктури з прив’язкою до міжнародних транспортних коридорів. Зокрема, переведено у практичну площину проект з будівництва нового мосту через Дністер «Ямпіль-Сорока» із залученням європейських коштів: питання включено до Дорожньої карти розвитку українсько-молдавського співробітництва на 2018 рік, підписаної за результатами візиту в Молдову Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у жовтні 2017 року.

Обговорено також результати поїздки Татусяка у Придністровський регіон Республіки Молдова. Зокрема, між Єврорегіоном "Дністер" та Спілкою промисловців, аграріїв та підприємців Придністров’я було підписано угоду з метою створення умов для залучення місцевих виробників, передусім Кам’янського та Рибницького районів, до участі у транскордонних проектах.

Татусяк повідомив про пріоритетні проекти, що наразі реалізуються у рамках діяльності Єврорегіону. Передусім, це створення міжнародного агрокластеру, який має об’єднати територію Вінницької області та низки прилеглих районів Молдови, сприяючи малим і середнім сільгоспвиробникам у виведенні їхньої продукції на європейський ринок.

Розроблена домовленість продовжити координацію зусиль посольства та Єврорегіону з реалізації актуальних проектів транскордонного співробітництва між Україною та Республікою Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-