Парубій доручив підготувати позицію Ради щодо польського закону про

Парубій доручив підготувати позицію Ради щодо польського закону про "бандеризм"

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив Комітету ВР у закордонних справах підготувати на розгляд парламенту спільну позицію щодо ситуації з ухваленням у Польщі закону про заборону "бандерівської ідеології".

Про це Укрінформу повідомив прес-секретар Парубія Андрій Ковальов.

"Голова Верховної Ради України Андрій Парубій доручив Комітету Верховної Ради у закордонних справах розглянути на своєму засіданні ситуацію, яка склалася у зв'язку з ухваленням у Польщі закону про Інститут національної пам'яті, і підготувати спільну позицію на розгляд Верховної Ради", - сказав Ковальов.

Інших подробиць він не повідомив.

Як повідомлялося, наступна сесія парламенту розпочне роботу 6 лютого, на понеділок, 5 лютого, планується провести Погоджувальну раду.

Сейм Польщі 26 січня ухвалив закон щодо заборони пропаганди так званої "бандерівської ідеології". Зокрема, закон стосується визначення "злочинів українських націоналістів" та організацій, що співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості відкриття, відповідно до ст. 55 закону про Інститут національної пам'яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці "злочини".

У ніч на четвер, 1 лютого, Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів" проти поляків. Він набуде чинності після підписання президентом.

Читайте також: Розенко нагадав польським політикам, що Москва історію України вже переписувала

Президент України Петро Порошенко заявив, що закон про заборону "бандерівської ідеології" не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею і містить категорично неприйнятні оцінки.

Народні депутати України планують наступного тижня обговорити ситуацію, що склалася з рішенням польського парламенту щодо заборони так званої "бандерівської ідеології".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-