Саакашвілі передали від Курченка понад $200 тисяч на протести - генпрокурор

Саакашвілі передали від Курченка понад $200 тисяч на протести - генпрокурор

Укрінформ
Слідство знає, що з офісу олігарха-втікача Сергія Курченка було передано понад $200 тисяч на фінансування акцій протесту, які організовувала політична сила екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Слідство знає, що з офісу Курченка було передано понад 200 тисяч доларів США, призначенням яких було фінансування акцій протесту та обговорювалося можливе захоплення приміщення українського парламенту. Ці гроші отримали під нашим контролем люди з найближчого оточення Саакашвілі. Це зафіксований факт", - зазначив він.

За словами Луценка, слідство триває, воно не є простим.

"Але перший сигнал є: експертиза встановила, що голоси на плівках розмови Саакашвілі та Курченка справжні та належать їм", - сказав генпрокурор.

Він зауважив, що далі - залежить від слідчих, прокурорів, а потім рішення суду.

Читайте також: Плівки Курченка: Саакашвілі відмовився від експертизи голосу – ГПУ

Як повідомляв Укрінформ, торік, 5 грудня,  генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали наближену до Саакашвілі особу - громадянина Северіона Дангадзе. За словами генпрокурора, Дангадзе за узгодженням із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, що переховується від переслідування українських правоохоронних органів у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованого злочинного угруповання. Згідно з даними ГПУ, Саакашвілі отримав півмільйона доларів від олігарха-втікача Курченка.

Були також опубліковані відповідні записи переговорів, які отримали у ЗМІ назву "плівки Курченка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-