Заборона

Заборона "бандерівської ідеології": Дуда пообіцяв вивчити закон

Укрінформ
Прес-секретар президента Польщі Кшиштоф Лапиньський заявив, що Анджей Дуда "ретельно проаналізує" закон, що передбачає, зокрема, заборону пропаганди "бендерівської ідеології".

Про це пише Радіо Польща.

Прес-секретар також нагадав, що закон ще не прийнятий остаточно, і в Сенаті буде розглянутий 31 січня.

"У цій ситуації не потрібно керуватися емоціями. Одночасно польська сторона має послідовно боротися за правду. Протягом багатьох років занадто часто ми чули брехню про т. зв. польські табори смерті. Ми не можемо дозволити, щоб відбувалися подібні речі, і саме потім потрібен цей закон. Він ніяк не стосується наукових досліджень або, не приведи господь, фальсифікації правди про Голокост", - заявив Лапиньский.

Читайте також: Нетаньяху розкритикував польський закон про концтабори

Нагадаємо, що 26 січня парламент Польщі заборонив у країні пропаганду "ідеології українських націоналістів". Новий закон вводить можливість відкриття кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують вчинення злочинів українських націоналістів та українських формувань, які співпрацювали з третім рейхом.

Як інформувало агентство, МЗС України висловив глибоке занепокоєння фактом прийняття Сеймом Польщі законопроекту "Про внесення змін у закон про інститут національної пам'яті - Комісія з переслідування злочинів проти польського народу та інших законів". Зокрема, в міністерстві розраховують, що Сенат Республіки Польща, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, виявить політичну мудрість на питання, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин.

Українська сторона закликала польську до відкритості та конструктивності у подальшому розвитку українсько-польських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-