Президент візьме участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Крут

Президент візьме участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Крут

Укрінформ
Урочистості з нагоди 100-річчя бою під Крутами та вшанування Героїв Крут - в рамках відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років - відбудеться у неділю, 28 січня, на місці тих історичних подій.

Церемонія відбудеться за участі Президента України, повідомляє Укрінформ. 

Ідея відзначення 100-річчя історичного бою під Крутами вбирає в себе символічне повторення шляху юнкерів та кадетів - майбутнього українського війська за маршрутом Київ - станція Крути (с. Пам'ятне, Чернігівської області). Вшанування пам'яті Героїв Крут на місці жорстоких боїв - кульмінація урочистостей.

Символічно, що делегації вихованців-ліцеїстів старших класів з 30-ти навчальних закладів середньої та професійної освіти військово-спортивного профілю з різних міст України прибудуть з Києва до станції Крути  "Потягом єднання". Серед ліцеїстів багато тих, чиї батьки виконують свій обов'язок в зоні проведення Антитерористичної операції або загинули, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. 

На території Меморіалу пам'яті Героїв Крут відбудуться заходи за участю Президента України Петра Порошенка. 

У церемонії вручення Державних прапорів України з пам'ятними стрічками візьмуть участь курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатики, які вже брали участь в Антитерористичній операції, а тепер набувають знань і готуються стати офіцерами. Саме вони будуть передавати стяги прапороносцям-ліцеїстам. 

Закінчаться заходи в Крутах оглядом експозиції Меморіалу та обідом у військових-польових умовах. Ще один символ події - повернення майбутніх воїнів до Києва з Прапорами, прикрашеними пам'ятними стрічками. 

Читайте також: У Києві з'явилися сіті-лайти до 100-річчя бою під Крутами

Ще одна подія відбудеться увечері, в актовій залі Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Це творча зустріч з народною артисткою України, Героєм України Адою Роговцевою.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року. Він став успішною оборонною операцією, оскільки зупинив ворога на кілька днів, що дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір. Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-