У Києві з'явилися сіті-лайти до 100-річчя бою під Крутами

У Києві з'явилися сіті-лайти до 100-річчя бою під Крутами

Укрінформ
На сіті-лайтах та білбордах української столиці з’явилась соціальна реклама, розроблена Українським інститутом національної пам’яті до 100-річчя бою під Крутами.

Про це повідомляє прес-служба УІНП.

 "Поява соціальної реклами до 100-річчя бою під Крутами стала можливою завдяки сприянню влади міста Києва. За сприяння Міністерства інформаційної політики така ж соціальна реклама очікується і в інших областях країни", - зазначається в повідомленні.

29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься сота річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. 

Читайте також: У Мінінформі назвали історію Крут українським Перл-Харбором

Бій відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути. На залiзничнiй платформi в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Росіяни вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Військами УНР під Крутами командував Аверкій Гончаренко. Завдяки вигідній позиції і героїзму українцям вдалося завдати росіянам значних втрат і стримати наступ до темряви.

У квітні 1918 року завдяки підтримці німецьких та австро-угорських військ (відповідно до Брестського договору) українці звільнили від більшовиків майже всю Україну. Таким чином, бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

У Києві соціальну рекламу можна побачити орієнтовно за такими адресами:

Сітілайти: на вул. Велика Васильківська за номерами: 41, 52, 65, 109, 114, 118, 124, 132, 129; на вул. Володимирській за номерами: 60, 62, 64; на вул. Льва Толстого за номерами: 3, 5, 5-А, 12, 18, 35; на вул. Михайла Грушевського, 9/2; на вул. Саксаганського, 139 та бульварі Шевченка, 13/7, 58.

Білборди: на вулиці Привокзальній, біля Дарницького вокзалу; на вулиці Гришка, 1/2 та проспекті Свободи, 22.

Фото Українського інституту національної пам’яті 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-