Якщо уряд не подасть до Ради проект про зміни ККУ, це зроблять депутати – Ар’єв

Якщо уряд не подасть до Ради проект про зміни ККУ, це зроблять депутати – Ар’єв

Укрінформ
У разі, якщо уряд не буде подавати законопроект, який передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України, щоб привести його у відповідність із нормами міжнародного права, депутати Верховної Ради внесуть законопроект від себе.

Про це віце-президент ПАРЄ, очільник української делегації Володимир Ар’єв розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу. 

«Вважаю, що це на часі. Я думаю, що якщо Кабмін має подати, то ми приймемо, а якщо Кабмін не буде подавати, то вочевидь ми порадимося з експертами і внесемо депутатський законопроект найближчим часом, якщо це не зробить Кабінет міністрів. Ми попросимо інтенсифікувати процес. Якщо це не буде найближчим часом зроблено, тоді подамо свій законопроект», - сказав народний депутат.

Щодо рекомендації ПАРЄ про гуманітарні наслідки війни на Донбасі, зокрема, рекомендацію ратифікувати Римський статут (міжнародний договір, що заснував Міжнародний кримінальний суд, Україна підписала його 20.01.2000, але не ратифікувала – ред.) Ар’єв певен, що «варто це зробити».

Стосовно рекомендації внести зміни до закону про реінтеграцію відповідно до Мінських угод, Ар'єв наголосив, що прийняття чи неприйняття має бути «колективним рішенням парламенту».

Читайте також: Росіяни розраховували на скандал з боку України, але цього не сталося - Ар'єв

«Я вважаю, що варто це робити (ратифікувати – ред.), але деякі є застереження щодо того, як, власне, застосовуватиметься ця стаття, але це треба вже говорити з професійними юристами щодо того. А щодо Мінських угод, ця позиція могла бути, Новінський вніс цю поправку, але ми бачимо, всі розуміють, що це має бути колективне рішення парламенту. І можна рекомендувати, але все одно останнє слово за парламентом, це не урядова установа, яка може це рішення провести набагато легше, ніж представницька, якою є Верховна Рада», - сказав політик.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти», що передбачає визначення правового статусу зниклих безвісти та забезпечення правового регулювання відносин, пов’язаних з обліком цих осіб та їх розшуком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-