У Тимошенко сподіваються, що Порошенко підправить свій список до ЦВК

У Тимошенко сподіваються, що Порошенко підправить свій список до ЦВК

Укрінформ
У фракції «Батьківщина» у Верховній Раді наполягають на вчасній подачі кандидатури Андрія Євстігнєєва в члени Центрвиборчкому і не виключають, що Президент ще може додатково включити їхнього представника до списку кандидатів у члени ЦВК.

На цьому наголосив народний депутат від фракції «Батьківщина» Олексій Рябчин у Facebook.

"Запитав у Президента Порошенко після українського сніданку в Давосі, чому ним не подано від фракції Батьківщина жодного кандидата в ЦВК. При поважних свідках Президент відповів, що на час розгляду подання від Батьківщини "був тільки старий кандидат", а зараз він "дуже уважно" розгляне нового кандидата і "допускає можливість" додаткового включення", - написав він.

Разом із цим він опублікував копію листа фракції до Порошенка, підписаного заступником голови Сергієм Соболєвим 9 листопада 2017 року, в якому «Батьківщина» пропонує кандидатуру Євстігнєєва для призначення на посаду члена ЦВК.

Окрім того, нардеп опублікував копію розписки про отримання Адміністрацією Президента цього листа 10 листопада 2017 року.

Читайте також: Оновлення ЦВК: Тимошенко хоче представників від "Батьківщини"

Як повідомлялось, 24 січня лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала Президента Петра Порошенка включити до подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії кандидатуру, подану її політичною силою. Вона зауважила, що у підписаному напередодні главою держави поданні на призначення нових членів ЦВК включені кандидатури від усіх фракцій ВР, окрім "Батьківщини". Згідно з чинним законодавством усі політичні партії, які представлені у Верховній Раді фракціями, повинні мати своїх представників у Центральній виборчій комісії.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-