Через незвільнення Насірова на Кабмін подали до суду

Через незвільнення Насірова на Кабмін подали до суду

Укрінформ
Центр протидії корупції подав до суду на Кабінет міністрів через незвільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті громадської організації.

Активісти вимагають зобов’язати уряд звільнити Насірова через наявність у нього подвійного громадянства, що прямо заборонено українським законодавством.

За словами юриста ЦПК Олени Щербан, нещодавно Роман Насіров в якості керівника ДФС звернувся до суду із позовом до самого ж ДФС щодо розмежування своїх повноважень. Фактично цим позовом очільник ДФС намагається довести, що не приймав рішень, а лише виконував церемоніальну функцію, підписуючи документи. При цьому представники ДФС не з’явилися на судове засідання і Насіров його виграв.

"Звільнення Насірова на час розгляду цієї справи, відповідно до закону, унеможливило б відповідний позов", - зазначила Щербан.

Перше засідання у цій справі призначене на 30 січня.

Читайте також: Данилюк заявляє, що вже зробив подання на звільнення Насірова

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Олександр Данилюк вніс подання на звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби 17 січня 2018 року. За його словами, він звернувся з цього приводу в Кабмін ще у квітні минулого року. На нараді перед Кабміном у 17 січня було вирішено, що потрібно ще раз подати формальне звернення.

У березні 2017 року главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова затримали у так званій "газовій справі Онищенка".

За даними слідства, упродовж 2015 року він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Кабмін у березні 2017 року відсторонив Насірова від посади голови ДФС на час розслідування.

Суд заарештував Насірова з можливістю застави 100 млн грн, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-