Данилюк заявляє, що вже зробив подання на звільнення Насірова

Данилюк заявляє, що вже зробив подання на звільнення Насірова

Укрінформ
Подання на звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби було зроблено 19 січня.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю для DT.UA.

"Я звернувся з цього приводу в Кабмін ще у квітні минулого року. Намагався кілька разів вирішення цього питання прискорити, але тільки цим питанням я не можу займатися, надто багато інших завдань. На нараді перед Кабміном у середу (19 січня - ред.) було вирішено, що потрібно ще раз подати формальне звернення. Що й було зроблено того самого дня", - сказав міністр.

Він наголосив, що ця "підвисла" ситуація дискредитувала владу. "Насіров порушив закон (йдеться про подвійне громадянство Насірова. — ред.). І якщо ми як уряд не реагуємо на порушення закону чиновником, як ми можемо вимагати законослухняності від громадян?" - заявив Данилюк.

Читайте також: Суд задовольнив "дивне клопотання" адвокатів Насірова - прокурор

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2017 року главу Державної фіскальної служби України Романа Насірова затримали у так званій "газовій справі Онищенка".

За даними слідства, упродовж 2015 року він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

Кабмін у березні 2017 року відсторонив Насірова від посади голови ДФС на час розслідування.

Суд заарештував Насірова з можливістю застави 100 млн грн, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-