Рейтинг президентських лідерів: соціолог розповіла про

Рейтинг президентських лідерів: соціолог розповіла про "маленьку сенсацію"

Опитування
Укрінформ
Лідери партій "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і "Батьківщина" є першими у виборчому рейтингу станом на тепер, хоча українці готові віддати голоси за "іншого кандидата".

Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна, посилаючись на результати дослідження.

"Щодо рейтингів президентських лідерів, тут є маленька сенсація. Перше місце в президентських рейтингах посідає "інший політик" - 15,9%. Тобто потреба в іншому політику є. Це видно з наших опитувань", - підкреслила Бекешкіна.

Водночас вона зазначила, що стосовно президентських рейтингів особливих змін немає.

"На першому місці (у разі, якби президентські вибори відбулися у грудні 2017 року) - Юлія Тимошенко (12,1% голосів), на другому - Петро Порошенко (10,2%). Поки що за нашими результатами вони є можливі двоє фіналістів. Хоча ще багато хто не визначився (19%), і ще тривалий шлях до виборів", - сказала соціолог.

За результатами опитування, далі йдуть Анатолій Гриценко (8%), Вадим Рабінович (8%), Олег Ляшко (5%), Юрій Бойко (5%), Андрій Садовий (5%).

Читайте також: Якби вибори були зараз: соціологи назвали лідерів та аутсайдерів

При цьому Бекешкіна зазначила, що Володимира Зеленського і Святослава Вакарчука в список не включали, тому що про бажання брати участь у виборах вони не заявляли.

Загальнонаціональне дослідження проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком окупованого Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-