Якби вибори були зараз: соціологи назвали лідерів та аутсайдерів

Якби вибори були зараз: соціологи назвали лідерів та аутсайдерів

Опитування
Укрінформ
Якби парламентські вибори були зараз, то найбільшу підтримку отримали б "Батьківщина" і "БПП "Солідарність".

Такі результати опитування презентувала 23 січня директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нинішні результати рейтингів значною мірою повторюють ті, які були отримані раніше. Вони засвідчують, що навіть лідери виборчих перегонів - як президентських, так і парламентських, - не мають високих відсотків. Вони стабільно відносно невисокі. На результати впливає і список. Наприклад, якщо у списку є Вакарчук, то всі інші представники партій, опозиційних до влади, матимуть трохи менше відсотків, бо він віднімає саме у них. Якщо його не буде, то очевидно, що цього ефекту не буде. Оскільки в списку Вакарчука не було, то на першому місці була б партія "Батьківщина" - 12%, на другому з невеликим відставанням - 9,2% - партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність", - сказала Бекешкіна.

Читайте також: Українці повірять у боротьбу з корупцією лише коли почнуть "саджати"

Вона додала, що стабільно у різних опитуваннях долають 5-відсотковий бар'єр політична партія "За життя" - 8,8%, "Опозиційний блок" набирає істотно менше - 6%. Добре виглядає партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 7,4%. Радикальна партія Олега Ляшка має 8%.

"Маленька сенсація. Є недавно офіційно зареєстрована партія "Слуга народу" Володимира Зеленського. Серед усіх опитаних вона набирає 3,3%, а серед тих, хто має намір брати участь у виборах, - 4%. Це більше, ніж у партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, у якої 1,2% - серед усіх, 1,7% - серед тих, хто піде на вибори", - зазначила Бекешкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-