Нідерланди вимагають у ПАРЄ поговорити про Крим, Донбас та МН17 – Ар’єв

Нідерланди вимагають у ПАРЄ поговорити про Крим, Донбас та МН17 – Ар’єв

Укрінформ
На засіданні ad hoc комітету, яке відбудеться сьогодні, 23 січня, в рамках зимової сесії ПАРЄ, голландська делегація порушить питання відмови Росії співпрацювати з комісією з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 у 2014 році на Донбасі.

Українська делегація також ставитиме питання статусу участі у засіданні комітету Костянтина Косачова, який перебуває під санкціями.

Про це перед початком засідання ПАРЄ повідомив журналістам віце-президент ПАРЄ, представник української делегації Володимир Ар’єв.

«Я бачив лист голови голландської делегації, який вимагає, щоб у тому числі на цьому засіданні ad hoc комітету одними з тем стали анексія Криму, агресія на Донбасі та відмова Російської Федерації співпрацювати зі слідчою групою, яка розслідує інцидент зі збиттям літака Малайзійських авіаліній», - зазначив Ар’єв.

За його словами, представників РФ чекає не дуже теплий прийом.

«В даному разі російські представники можуть багато цікавого дізнатися і почути. Не думаю, що ad hoc комітет буде для них теплим вітанням в стінах ПАРЄ», - прокоментував Ар’єв.

Стосовно участі у засіданні голови комітету Ради федерації Росії у міжнародних справах Костянтина Косачова, який перебуває під санкціями, то це питання також буде поставлено, запевнив представник української делегації.

Читайте також: Хочемо підняти питання про виключення РФ з Ради Європи - президент СКУ

«Ми ставили питання, що людина, яка перебуває під санкціями, не може брати участь, але у даному разі Асамблея вважає, що кого Росія прислала, той вже і буде. Ми будемо сьогодні ставити це питання на ad hoc комітеті, власне в якому статусі приїхали росіяни, оскільки є чітко затверджений склад ad hoc комітету і там немає тих, хто не є представниками національних делегацій. Російської делегації сьогодні де факто і де юре немає», - прокоментував Ар’єв.

Він вказав, що до росіян, які будуть присутні на комітеті сьогодні, буде багато питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-