МВФ нагадав Києву про зобов’язання щодо Антикорупційного суду

МВФ нагадав Києву про зобов’язання щодо Антикорупційного суду

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд очікує на врахування його зауважень до законопроекту про антикорупційний суд.

Про це заявив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс у четвер під час брифінгу у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У МВФ наполягають, що законопроект має відповідати зобов'язанням України перед Фондом, а також рекомендаціям Венеціанської комісії.

"Запровадження антикорупційного суду у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії є невід'ємною частиною програми (Фонду для України – ред.)", - зауважив представник Фонду.

Він підтвердив, що МВФ направив цього місяця листа українській владі, у якому "висловлюється занепокоєння керівництва Фонду" щодо відповідності ряду умов у проекті закону про антикорупційний суд із зобов'язаннями України в рамках програми МВФ та рекомендацій Венеціанської комісії.

"Ми сподіваємося, що влада врахує ці питання, які викликають стурбованість з боку керівництва МВФ, і проект закону зазнає змін між читаннями в парламенті", - зазначив Райс.

Читайте також: ВР тричі відмовилася від розгляду законопроекту про Антикорупційний суд

Водночас він підкреслив, що умови, які має виконати Україна в рамках програми для отримання наступного траншу, не обмежуються запровадженням антикорупційного суду. "Зазвичай, обговорюється цілий ряд питань, і я впевнений, що це також стосується України", - підкреслив представник МВФ.

Як повідомлялось, Президент України Петро Порошенко 22 грудня вніс до Верховної Ради законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

У МВФ заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-