Закон про реінтеграцію посилює позицію України в міжнародних судах - Турчинов

Закон про реінтеграцію посилює позицію України в міжнародних судах - Турчинов

Укрінформ
Ухвалений у четвер закон про реінтеграцію Донбасу посилює позиції України у боротьбі проти збройної агресії Російської Федерації та за відновлення територіальної цілісності держави.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Розширюючи можливості Збройних сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України", - зазначив Турчинов, додавши, що в цьому законі Росія "чітко і недвозначно визнана державою-агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими".

За його словами, закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

Секретар РНБО також наголосив, що закон повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію" та значно посилює позицію України в міжнародних судах.

Читайте також: Визнання РФ агресором дозволить "виставити рахунок" за завдані збитки - Ірина Луценко

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер ухвалила закон № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України. За це рішення проголосували 280 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-