Визнання РФ агресором дозволить

Визнання РФ агресором дозволить "виставити рахунок" за завдані збитки - Ірина Луценко

Укрінформ
Ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу дасть змогу розпочати роботу над формуванням консолідованої скарги проти Російської Федерації за збитки, заподіяні її агресією проти України.

Про це заявила журналістам у кулуарах парламенту представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо у Комітеті закордонних справ провести нараду стосовно створення робочої групи по формуванню консолідованої скарги проти Російської Федерації як країни-агресора. Поки не був прийнятий закон (про реінтеграцію Донбасу №7163 - ред.), це було лише бажанням. А після його ухвалення і визнання Росії країною-агресором ми вже можемо створювати таку робочу групу по формуванню консолідованої скарги. Матеріали є", - сказала Луценко

Вона додала, що станом на сьогоднішній день збитки, завдані Україні російською агресією, сягають понад 50 млрд доларів.

Читайте також: Порошенко відреагував на ухвалення закону про реінтеграцію

Луценко уточнила, що в цій сумі не враховані кошти, які підуть на відновлення окупованого Донбасу, а також збитки, яких держава зазнала внаслідок анексії Криму.

"Якщо говорити про Кримський півострів, ці збитки будуть рахуватися в рази більше, починаючи від втрачених можливостей видобутку енергетичних ресурсів у шельфі Чорного моря і закінчуючи порушеними структурами, "віджатими" підприємствами тощо", - наголосила Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 18 січня, ухвалила в цілому законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". За його ухвалення проголосували 280 депутатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-