Євросоюз квапить Київ із запровадженням нових стандартів аудиту

Євросоюз квапить Київ із запровадженням нових стандартів аудиту

Укрінформ
В Європейському Союзі закликають до якнайшвидшого впровадження нової регуляторної системи для аудиторської діяльності, як це передбачено Законом "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність".

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на Facebook-сторінці Представництва ЄС в Україні 

"ЄС привітав ухвалення у жовтні 2017р. змін до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" та ухвалення в цілому проекту Закону України  №6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність" 21 грудня 2017р... Ми сподіваємося, що проект Закону № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність" набуде чинності найближчим часом, і нова регуляторна система для аудиторської діяльності буде впроваджена якнайшвидше", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначили у ЄС, реформа аудиторської діяльності, яка відбувається в Україні із суттєвим запізненням, при впровадженні продовжує зустрічати опір. 

Водночас у Представництві нагадали, що впровадження європейських та міжнародних стандартів у сфері аудиту та нагляду за аудиторською професією є частиною зобовязань України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Читайте також: Антикорупційний суд є пріоритетом для депутатів - Климпуш-Цинцаде

"Імплементація Угоди передбачає впровадження в Україні нових правил, практик та інституцій, які будуть відрізнятись від усталених процедур. Необхідні зміни мають сприйматися відкрито та позитивно. Однак реформування аудиторської діяльності є критичним для України не тільки в контексті виконання Угоди. Насамперед, це необхідно для відновлення доброї репутації професії, встановлення довіри до фінансової звітності суб'єктів економічної діяльності і, як наслідок, для сприяння інвестиціям та міжнародній торгівлі", - підкреслили в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-