Антикорупційний суд є пріоритетом для депутатів - Климпуш-Цинцаде

Антикорупційний суд є пріоритетом для депутатів - Климпуш-Цинцаде

Укрінформ
Створення Антикорупційного суду є не лише міжнародним зобов'язанням України, а насамперед обов'язком народних депутатів перед українським народом щодо подолання корупції.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з європарламентарями, членами неформальної групи друзів «Україна-ЄС», повідомляє Урядовий портал.

"На функціонування Антикорупційного суду, законопроект про створення якого внесений Президентом до парламенту 22 грудня, вже передбачено кошти у бюджеті на 2018 рік, і найближчим часом депутати мають ухвалити цей довгоочікуваний закон. Антикорупційний суд – це не лише зобов’язання перед нашими міжнародними партнерами, це, в першу чергу, зобов’язання перед українцями подолати корупцію і створити умови для повноцінного функціонування правової держави», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс у свою чергу зазначила, що конструктивний діалог та злагоджена робота усіх антикорупційних відомств нині вкрай важливі для українського суспільства і міжнародних партнерів.

"Україна повинна показати світу єдність у боротьбі з корупцією, Євросоюз очікує на конкретні результати, створення Антикорупційного суду було б саме тим очікуваним досягненням", - цитує Гармс Урядовий портал.

Читайте також: Антикорупційний суд: проект відповідає Конституції і порадам "Венеціанки" - АП

Під час зустрічі сторони також обговорили питання електронного декларування неурядових організацій, безвізового режиму між Україною та ЄС, деталі впровадження Закону «Про освіту», перспективи функціонування «Східного партнерства +» тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-