Суд задовольнив апеляцію САП у справі щодо екстрадиції Онищенка

Суд задовольнив апеляцію САП у справі щодо екстрадиції Онищенка

Укрінформ
Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції, який визнав незаконними дії детектива НАБУ щодо звернення з клопотанням про видачу народного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення оголосила головуючий суддя Ірина Сілкова після розгляду апеляційної скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив апеляційну скаргу САП задовольнити", - сказала Сілкова.

Раніше повідомлялося, що Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов'язав його з'являтися до суду щомісяця.

5 грудня НАБУ та прокурори САП отримали рішення слідчого судді Солом'янського районного суду у кримінальному провадженні за підозрою Онищенка, яким слідчий суддя визнав дії детектива щодо звернення з клопотанням про видачу Онищенка незаконними.

Читайте також: Скандал навколо "грошей Януковича": Онищенко хоче відсудити у Al Jazeera $20 мільйонів

Прокурори САП подали скаргу на це рішення до апеляційного суду.

Онищенка звинувачують в організації схеми перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням", у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш як 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат Онищенко, перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-