На роботу в Секретаріат Кабміну взяли 14 реформаторів

На роботу в Секретаріат Кабміну взяли 14 реформаторів

Укрінформ
На роботу в Секретаріат Кабінету Міністрів України за результатами проведення відкритих конкурсів узяли 14 фахівців з питань реформ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в департаменті інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату КМУ.

«У вересні-листопаді 2017 року до Секретаріату Кабінету Міністрів України надійшло 1 682 заяви від кандидатів для участі у конкурсах на заняття вакантних посад фахівців з питань реформ у Секретаріаті КМУ. Станом на 10 січня 2018 року за результатами вказаних конкурсів на відповідні посади у Секретаріаті Кабінету Міністрів України призначено 14 осіб», - повідомили у департаменті інформації та комунікацій.

У Секретаріаті КМУ нагадали, що конкурси на заняття вакантних посад фахівців з питань реформ у Мінагрополітики, Мінфіні, Міненерговугілля, Мінкультури, МОН, Мін’юсті, Мінрегіонбуді, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінсоцполітики, Державному агентстві з питань електронного врядування, Національному агентстві з питань державної служби проводяться конкурсними комісіями відповідно до встановленого порядку проведення цих конкурсів.

Що ж стосується кількості нових реформаторів, яких вже узяли на роботу в міністерства, то в Секретаріаті КМУ запевнили, що такої інформацією не володіють. Там нагадали, що в кожному з цих державних органів є управління персоналом, які ведуть усю необхідну звітно-облікову документацію, готують державну статистичну звітність з кадрових питань.

Читайте також: У ДПЗКУ новий виконувач обов'язків голови правління - Кабмін

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман протягом минулого року неодноразово заявляв про наміри рамках реформування Кабміну восени 2017 року привести близько тисячі нових співробітників.

Уряд 18 серпня  минулого року затвердив нормативні акти, які дозволили провести наступний етап  реформи державного управління - реформування міністерств. На початку вересня стартували конкурси на нові посади в десяти міністерствах, а також Секретаріаті КМУ, Нацагентстві з питань держслужби та Державному агентстві електронного врядування. У рамках реформи в міністерствах, які беруть участь у проекті, було створено нові функціональні підрозділи — директорати. І хоча конкурси оголосили у запланований строк, проходять вони не одночасно - кожне міністерство має власний їх графік.

У межах реформи було відкрито портал, на якому усі зацікавлені можуть ознайомитись з вакансіями та подати документи он-лайн. Там вже зареєстровано 12 078 анкет, відкрито 129 вакансій, закрито 248 вакансій.

Як повідомляв Укрінформ, міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко нещодавно заявив, що реформування пілотних міністерств буде завершене у першому півріччі 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-