Черговий фейк: МОУ прокоментувало

Черговий фейк: МОУ прокоментувало "причетність" до атак на бази РФ у Сирії

Укрінформ
Міністерство оборони України відкидає звинувачення російського Генштабу про нібито причетність України до атаки на бази РФ в Сирії та називає їх черговим фейком й інформаційною атакою.

Про це заявила кореспондентові Укрінформу прес-секретар міністра оборони України Вікторія Кушнір.

"Це чергова інформаційна атака. Ми відкидаємо ці звинувачення, і звичайно, ця інформаційна атака робиться перш за все, щоб прикрити дії РФ зараз у Криму та в Донецьку і Луганську, куди поставляють озброєння з РФ", - сказала Кушнір.

Як повідомляли ЗМІ, Генштаб збройних сил Росії  допустив, що Україна може бути причетна до атаки на свої бази в Сирії. Як заявив начальник управління будівництва та розвитку БПЛА генштабу ЗС РФ генерал-майор Олександр Новіков, попередні дослідження показали, що як основа вибухової речовини в боєприпасах використовувався ТЕН, що перевершує за потужністю гексоген. Зазначена вибухова речовина виробляється низкою країн, у тому числі в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів. Новіков заявив, що зараз проводяться спеціальні дослідження з метою встановлення країни-виробника.

Читайте також: Росіяни заявили, що їхні авіабази в Сирії атакували дрони

Раніше ЗМІ повідомили, що 8 січня в Міноборони РФ заявили, що російські бази в Сирії намагалися атакувати 13 ударних безпілотників, переданих терористам "однією з країн, що володіють високими технологічними можливостями щодо забезпечення супутникової навігації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-