Росіяни заявили, що їхні авіабази в Сирії атакували дрони

Росіяни заявили, що їхні авіабази в Сирії атакували дрони

Укрінформ
Міністерство оборони Росії підтвердило 8 січня, що військові бази цієї країни в Сирії були атаковані безпілотниками.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на російські інформагенції.

"10 ударних безпілотних літальних апаратів наближалися до російської авіабази "Хмеймім" і ще три – до пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії в місті Тартус", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Сирійська армія відбила стратегічно важливе місто у провінції Ідліб

За даними Міноборони РФ, шість повітряних цілей російські підрозділи радіоелектронної боротьби взяли під свій контроль, перехопивши зовнішнє керування. З них три посадили на підконтрольну територію поза базою, ще три при посадці здетонували від зіткнення із землею; сім апаратів вдалося знищити за допомогою штатних зенітно-ракетних гарматних комплексів «Панцир-С» підрозділів протиповітряної оборони, вказують у російському військовому відомстві.

«Постраждалих або матеріальних збитків після спроби атаки терористів немає», – стверджує міністерство оборони Росії.

Про неодноразові спроби атакувати російську авіабазу «Хмеймім» за допомогою безпілотників (зокрема, 31 грудня та 6 січня) повідомляли користувачі соцмереж, які відстежують події в Сирії. Зокрема, йшлося не тільки про втрати в живій силі наприкінці 2017 року, підтверджені російським оборонним відомством, а й про значні пошкодження техніки, базованої на аеродромі. Водночас у повідомленнях про загибель двох військових Міноборони Росії вказувало не на атаку безпілотників, а на мінометний обстріл як причину інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-