Рекомендації Венеційської комісії врахують в законі про середню освіту - Гриневич

Рекомендації Венеційської комісії врахують в законі про середню освіту - Гриневич

Укрінформ
Рекомендації Венеційської комісії стосовно 7 статті закону "Про освіту", яка регламентує питання мови освіти, будуть імплементовані в законі про загальну середню освіту.

Про це під час робочої поїздки до Чернівецької області сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми представляли це питання (мови освіти в Україні - ред.) на засіданні Венеційської комісії. Комісія надала нам рекомендації. Ці рекомендації будуть імплементовані в тексті закону про загальну середню освіту, який буде весною внесений до ВР. Принципових зауважень, щоб ми змінили наш підхід, немає, а всі рекомендації ми здатні імплементувати, зберігши всі можливості для дітей навчатися і рідною мовою, і при цьому вивчати частну предметів українською і добре володіти державною мовою", - сказала Гриневич. 

Читайте також: Мовна стаття: Климпуш-Цинцадзе сподівається, що Угорщину вдасться переконати

Міністр зазначила, що розширення вживання державної мови в закладах освіти, де навчаються мовами національних меншин, передбачає збереження вивчення рідної мови національної меншини, а також викладання низки предметів національною мовою. При цьому навчання державною мовою буде вводится поступово, коли діти будуть до цього готові.

Окремо Гриневич наголосила, що Україна не має зобов'язань вносити зміни до закону "Про освіту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-