Призначили дату розгляду позову Саакашвілі до міграційної служби

Призначили дату розгляду позову Саакашвілі до міграційної служби

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва 16 січня розгляне позов лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі до Державної міграційної служби. 

Така інформація оприлюднена на сайті суду, повідомляє Укрінформ. 

"16 січня відбудеться судове засідання за позовом Міхеїла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Другим відповідачем у справі є Управління державної міграційної служби України у Київській області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМСУ щодо розгляду скарги на рішення у формі наказу та на повідомлення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання Саакашвілі біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у строки, визначені законодавством.

Читайте також: Адвокат каже, що підстав для екстрадиції Саакашвілі немає

Крім того, позивач просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність Управління ДМС у Київській області щодо непередання матеріалів особової справи Саакашвілі до Державної міграційної служби.

Наразі в Окружному адміністративному суді міста Києва вирішується питання про відкриття провадження у справі за позовом Саакашвілі до Генеральної прокуратури, в якому політик просить суд зобов’язати відомство надати йому копії матеріалів екстрадиційної перевірки, яка здійснювалась у зв’язку з клопотанням Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії. 

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі.

10 вересня Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників. 25 жовтня Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації Президента про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це рішення в суді.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

5 січня стало відомо, що Тбіліський міський суд засудив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-