Адвокат каже, що підстав для екстрадиції Саакашвілі немає

Адвокат каже, що підстав для екстрадиції Саакашвілі немає

Укрінформ
Адвокат лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький стверджує, що жодних підстав для екстрадиції його підзахисного на сьогодні немає.

Про це він заявив журналістам після допиту Саакашвілі в СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми в боротьбі подальшій, судимося з ДМС, а це означає, що жодних законних підстав для можливого видворення Міхеїла або так званої екстрадиції сьогодні у влади немає. І я сподіваюся, що останніх декілька місяців таких підстав в них не буде", - сказав Чорнолуцький.

Водночас, за його словами, наразі продовжуються судові дії за позовом Саакашвілі до Державної міграційної служби.

"Сьогодні я, як адвокат, отримав рішення судді Скочок, яка оголосила 3 січня рішення, яким не задовольнила позов Міхеїла Саакашвілі щодо надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту", - сказав адвокат.

Читайте також: Саакашвілі розповів, про що його питали в СБУ

Він зазначив, що сторона захисту має 30 днів на оскарження цього рішення суду. "Також у нас подано декілька позовів про ДМС в інших судах, в тому числі Окружному суді міста Києва", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі щодо рішення УДМС у Київській області "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-