Мінгареллі не бачить зміни курсу ЄС щодо Донбасу

Мінгареллі не бачить зміни курсу ЄС щодо Донбасу

Укрінформ
Немає жодних ознак можливої зміни позиції Євросоюзу до врегулювання ситуації на Донбасі через головування у 2018 році у ЄС Болгарії і Італії - в ОБСЄ.  

На цьому наголосив в ефірі «Українського радіо» очільник представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі немає жодних ознак того, що позиція ЄС стосовно конфлікту якимось чином зміниться». - підкреслив він.

За словами Мінгареллі, влада Італії серйозно налаштована на те, щоб в якості голови ЄС всіляко сприяти вирішенню цього конфлікту. «Ми також упевнені в тому, що керівництво Болгарії під час головування країни в ЄС докладатиме зусиль, аби мобілізувати всі наявні ресурси і інструменти ЄС для вирішення проблеми Донбасу і для того, щоб допомогти Україні», - зазначив Мінгареллі.

Відповідаючи на запитання, чи можливий відхід від Нормандського підходу до врегулювання конфлікту на сході України і посилення впливу США, посол підкреслив, що для ЄС «пріоритетом є саме політичний формат врегулювання конфлікту». Він також додав, що ЄС вважає будь-які формати і способи політичного врегулювання важливими.

Раніше повідомлялося, що Італія з 1 січня перебрала від Австрії головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і пообіцяла продовжити зусилля щодо імплементації Мінських угод.

Зазначалося, що міністр закордонних справ Італії Анжеліно Альфано представить повний перелік пріоритетів італійського головування в організації на засіданні Постійної ради у Відні 11 січня.

Читайте також: ЄС оцінює можливість надання Україні нового траншу - Мінгареллі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав свого італійського колегу Анджеліно Альфано з початком головування в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-