ЄС оцінює можливість надання Україні нового траншу - Мінгареллі

ЄС оцінює можливість надання Україні нового траншу - Мінгареллі

Укрінформ
Європейський Союз проводить оцінку можливості надання Україні нової макрофінансової допомоги.

Про це в ефірі «Українського радіо» сказав очільник представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У листопаді під час Саміту Східного партнерства Президент Порошенко особисто звернувся до Президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера із запитанням, чи можливе надання Євросоюзом нової макрофінансової допомоги Україні. І пан Юнкер сказав своїм службам, щоб вони провели оцінку обсягу допомоги, якої потребує Україна з тим, щоб оцінити можливість надання такої нової макрофінансової допомоги», - зазначив він.

Читайте також: Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії приїде до Києва

За його словами, Єврокомісія «зараз не може» виділити транш макрофінансової допомоги ЄС у 600 мільйонів євро через невиконання Україною 4 із 21 умови надання такої допомоги.

Як повідомлялося, наступного тижня керівник Групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер прибуде до Києва для обговорення напрямів подальшої співпраці з Україною.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе 3 січня заявила, що Україна не отримувала від Європейського Союзу переліку вимог для надання нашій державі нової макрофінансової допомоги на 2018-2019 роки і ще не розпочинала офіційних перемовин щодо цього.

 Президент Петро Порошенко заявив 24 листопада 2017 року після перемовин із представниками Єврокомісії, що з 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої становитиме приблизно 1,8 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-