Польща має дякувати українцям, які замінили її власних заробітчан - депутат

Польща має дякувати українцям, які замінили її власних заробітчан - депутат

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що Польща має дякувати українцям, які замінили на робочих місцях її власних громадян, що виїхали на заробітки до країн ЄС і не чують там невдоволених заяв з цього приводу.

Про це вона заявила в ефірі "112 каналу" у середу, 10 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні чітко розуміти, що це некоректна заява (прем'єр-міністра Моравецького - ред.), тому що немає сотень тисяч біженців з України. Українські працівники, які допомагають розвивати польську економіку, не підлягають під категорію біженців. Тому я хотіла б сказати, що поляки повинні дякувати українцям після того, як сотні тисяч поляків залишили Польщу і зараз працюють в Лондоні, Брюсселі, розвиваючи економіки інших країн", - сказала Гопко.

Вона додала у цьому контексті, що ніколи не було жодної заяви прем'єр-міністра Британії чи Бельгії, які висловлювали б невдоволення біженцями з Польщі.

"Тому полякам треба вчитися культури стейтментів і цінувати тих українців (які працюють у Польщі - ред.). А нам потрібно робити все можливе, щоб створювати робочі місця в Україні", - підкреслила Гопко.

За її словами, однією з важливих ідей, яку профільний Комітет ВР просуває разом з литовськими друзями, - це новий інвестиційний західний план для України, завдяки  якому через інвестиції в реальний сектор економіки, інфраструктурні проекти, підтримку малого і середнього бізнесу були б створені робочі місця в Україні.            

Як повідомлялося, голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в останні роки країна прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч - переселенці з територій, охоплених конфліктом. Водночас у Посольстві України у Варшаві заперечили заяву польського прем'єра про десятки тисяч українських біженців.

Читайте також: Прем'єр Польщі заявив Юнкеру про "кількадесят тисяч утікачів від війни в Україні"

Зокрема, як заявила керівник консульського відділення Посольства України Світлана Криса, у порівнянні з попередніми роками кількість українських біженців у Польщі або бажаючих отримати міжнародний захист зменшилася, а цифра, озвучена главою польського Кабміну, не відповідає дійсності. Вона підкреслила, що упродовж січня-листопада 2017 року лише 625 громадян України звернулися до польської влади з проханням надати їм міжнародний захист. У порівнянні з попереднім роком, ця кількість зменшилася удвічі. Дипломат зазначила, що українські громадяни приїжджають до Польщі та інших країн Євросоюзу з метою працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-