Геращенко - Габріелю: Наміри не злити Москву лише розв'язують їй руки

Геращенко - Габріелю: Наміри не злити Москву лише розв'язують їй руки

Укрінформ
Сумніви міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля в тому, що рішення США про надання Україні летальної зброї допоможе у врегулюванні конфлікту на сході України, безпідставні. Адже тільки сильна армія може зупинити агресора.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Заява міністра закордонних справ Німеччини З. Габріеля щодо негативного і скептичного ставлення до надання Україні зброї... Зараз наші партнери з найщирішими намірами миротворчості намагаються не розлютити Москву наданням Україні зброї. Але вони помиляються, такі кроки Кремль ніколи не зупинять, навпаки. Єдиний гарант безпеки України і Європи - це сильна армія. Чим сильніша буде українська армія - тим менше у РФ буде бажання клацати зубами і зброєю. В Кремлі розуміють тільки мову сили й відверто глузують з умиротворення через піддавки...", - підкреслила Геращенко

Вона зазначила, що Україна надзвичайно цінує наших партнерів по "нормандському формату", Німеччину і Францію, їх вагомий внесок в питання миру на Донбасі і миротворчі зусилля. І водночас висловила переконання: "якби свого часу саме Німеччина і Франція не заблокували в 2008 році в НАТО План дій щодо членства для України і Грузії, нормандський формат міг би й не створитися, бо РФ не наважилася б напасти й відтяпати шматки території від Грузії і України". 

Читайте також: Геращенко закликає Варшаву зважати на офіційні цифри щодо "українських біженців"

"Тоді Париж і Берлін керувалися благими намірами - не злити Москву, не засмучувати Путіна-Мєдвєдєва (який тоді виконував обов'язки президента при прем'єрі Путіні), й заблокували наш поступ до НАТО. Результат був абсолютно протилежний - це аж ніяк не умиротворило Москву, а лише розв'язало їй руки", - нагадала Геращенко. 

Як повідомляв Укрінформ, очільник зовнішньополітичного відомства ФРН Зігмар Габріель на брифінгу в Києві 3 січня зазначив, що в Німеччині досить скептично ставляться до того, що рішення США надати Україні летальне озброєння може допомогти у врегулюванні конфлікту.

Колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу 4 січня дорікнув Габріелю через сумніви щодо летальної зброї для України.

У грудні 2017 року Державний департамент США схвалив постачання летальної зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-