Саакашвілі оскаржить відмову у наданні статусу біженця

Саакашвілі оскаржить відмову у наданні статусу біженця

Укрінформ
Адвокати Саакашвілі будуть оскаржувати рішення Окружного адмінсуду Києва.

Який не задовольнив його позов про відмову УДМС у Київській області в оформленні документів для вирішення питання про визнання екс-голови Одеської ОДА особою, яка потребує додаткового захисту.

Про це заявив журналістам адвокат Руслан Чорнолуцький після засідання суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суддя Скочок оголосила коротко рішення. Повністю було відмовлено в задоволенні позову Саакашвілі... У нас є згідно з новим Кодексом про адміністративне судочинство 30 днів на оскарження цього рішення. Тому це рішення буде нами оскаржене обов'язково, воно не вступило в силу", - зазначив Чорнолуцький, підкресливши, що "ніякої екстрадиції не буде".

За його словами, на цей час Саакашвілі перебуває у статусі особи, яка оскаржує дії міграційної служби, і цей статус дозволяє йому перебувати на території України.

Таким чином, заявив Чорнолуцький, всі дії щодо фізичного видворення Саакашвілі з держави "будуть незаконні, поки ми оскаржуємо дії в судах".

Читайте також: Суд вивчає докази у справі за позовом Саакашвілі проти ДМСУ

"На наступні 2 місяці в нас є повні можливості та права оскаржувати рішення, які ми зараз почули", - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, Саакашвілі вимагав визнати протиправним та скасувати рішення міграційної служби від 1 листопада 2017 року про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

У липні 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. У серпні Головна прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію екс-президента Саакашвілі.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

5 грудня Саакашвілі був затриманий в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжного заходу.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт.

На засіданні 3 січня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення перенести розгляд скарги на 11 січня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-