Зброя для України: Порошенко чекає рішення Канади і країн ЄС

Зброя для України: Порошенко чекає рішення Канади і країн ЄС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що слідом за США рішення про надання Україні оборонної зброї ухвалять Канада, країни ЄС та інші держави світу.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті нового відділення невідкладної медичної допомоги на Одещині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Декілька днів тому після дуже довготривалих стратегічних переговорів з нашими союзниками із США було прийнято історичне рішення про надання Україні нарешті оборонної зброї. Це дасть можливість нашим найкращим у світі воїнам набагато ефективніше захищати рідну землю. Ми довго чекали цього рішення. Одразу за Сполученими Штатами підуть інші держави - Канада, країни Європейського Союзу та світу", - сказав Порошенко.

Він додав, що це рішення США було надзвичайно важливим для нас і "великим подарунком під Новий рік".

Читайте також: Пристайко про оборонну зброю: Буде рішення Трампа – інші уряди не забаряться

Порошенко також розповів про подію, яка, за його словами, не знайшла великого відображення у ЗМІ, - успішні фінальні випробування на полігоні в Одеській області нової української ракети, виготовленої фахівцями Укроборонпрому.

Він підкреслив, що у новій ракеті все, починаючи від палива і закінчуючи корпусом, є українським, і відзначив її точність.

"На великій відстані - декілька десятків кілометрів - стояв стовп розміром як ця трибуна, і дві ракети з чотирьох влучили точно в ціль, решта була в радіусі 8 метрів. Ми вже маємо своє власне озброєння - цього ніколи не було. Як на мене, ця позиція надзвичайно важлива", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-