Саакашвілі заявив, що готує позов до Євросуду

Саакашвілі заявив, що готує позов до Євросуду

Укрінформ
Екс-очільник Одеської ОДА Міхаїл Саакашвілі готується подати позов до Європейського суду з прав людини і вимагатиме компенсації за своє нібито викрадення.

Про це він заявив журналістам біля ізолятора тимчасового тримання СБУ у Києві, де мав відбутися його допит, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз готуємо позов проти СБУ за бандитизм, за напад, за викрадення людини. ... Ми також готуємо позов до Європейського суду з прав людини, згідно з яким я буду вимагати компенсації за викрадення. Це (викрадення - ред.) підтверджено рішенням українського суду»,- сказав Саакашвілі.

Як повідомлялося, Саакашвілі, позбавлений громадянства України у липні цього року, був затриманий 5 грудня в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Саакашвілі заявив, що не піде на допит в СБУ

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому ніякого запобіжного заходу.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт.

На засіданні 22 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на 3 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-