Мей прокоментувала інформацію про Єжова

Мей прокоментувала інформацію про Єжова

Укрінформ
Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що їй відомо про арешт перекладача Кабміну Станіслава Єжова, який влітку працював з нею на особистій зустрічі з українським прем’єром Володимиром Гройсманом.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Мені відомо про повідомлення щодо української особи, яка відвідала Даунінг-Стріт раніше влітку", - сказала вона.

Мей також додала, що "заходи, які було вжито, є справою української влади".

Глава британського МЗС Борис Джонсон зазначив, що цей інцидент підкреслює необхідність забезпечення того, щоб "Україна не була захоплена неправильними впливами".

"Я думаю, що, можливо, цей епізод показує, що, з реальними труднощами та ризиками, український уряд потребує багато заохочення і багато підтримки", - заявив він.

Як пише видання, Єжов був сфотографований поруч із Гройсманом та Мей у липні, а також на зустрічі з Джо Байденом.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

За сприяння керівництва українського уряду співробітники СБУ затримали Єжова на робочому місці.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня співробітники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

Читайте також: Гройсман заявив, що дискредитувати його через затримання Єжова не вдасться

Заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков на youtube-каналі Служби поінформував, що завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема, щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра України, яку потім з використанням електронної пошти передав представникам російської спецслужби.

Член колегії МВС народний депутат Антон Геращенко стверджує, що завербований спецслужбами РФ працівник Кабінету міністрів Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Сьогодні Шевченківський районний суд Києва розпочне розгляд питання про обрання Єжову запобіжного заходу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-