Гройсман заявив, що дискредитувати його через затримання Єжова не вдасться

Гройсман заявив, що дискредитувати його через затримання Єжова не вдасться

Укрінформ
Затримання працівника протоколу Кабміну Станіслава Єжова за підозрою у шпигунстві та співробітництві з іноземними спецслужбами було блискучої операцією СБУ, і використати цей факт для дискредитації глави уряду не вдасться.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Урядовий портал.

«А всім, хто хоче використати цю ситуацію (затримання) проти мене, я хочу сказати одну річ - скільки б не намагалися мене дискредитувати, я буду це виявляти і публічно про це заявляти. Хочу подякувати СБУ і наголошую на тому, що місяцями йшла операція, але жодного витоку інформації, поки тривала операція, не було», - підкреслив Гройсман.

Він додав, що тепер необхідно продовжувати роботу і стежити за тим, аби «в інших структурах так само ефективно могли виявляти тих, хто може працювати на спецслужби інших країн».

Раніше Гройсман заявив, що затриманий Єжов не мав доступу до державної таємниці.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня працівники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Гройсман каже, що затриманий перекладач Єжов не мав доступу до держтаємниці

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

За даними спецслужби, завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби.

21 грудня Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради.

Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив, що Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-