Гройсман каже, що затриманий перекладач Єжов не мав доступу до держтаємниці

Гройсман каже, що затриманий перекладач Єжов не мав доступу до держтаємниці

Оновлено
Укрінформ
Затриманий 20 грудня заступник керівника протоколу Прем'єр-міністра Станіслав Єжов не мав доступу до державної таємниці.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді, служба протоколу займається організацією офіційних подій та зустрічей, у тому числі перекладом. Але наголошую на тому, що у нього не було жодного доступу до державної таємниці, і тому жодних серйозних втрат ми не отримали», - сказав Гройсман.

Він визнав, що кілька місяців тому дізнався про існування підозри у тому, що Єжов працює на іноземні спецслужби. Завдяки СБУ він був під повним моніторингом.

Читайте також: Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Кабміну

Прем'єр нагадав, що цей співробітник працював у МЗС, у відрядженнях за кордоном, в Адміністрації Президента та Верховній Раді. 

«Насправді хочу підкреслити, що як тільки було зібрано необхідну кількість доказів, його затримали», - додав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня співробітники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

Напередодні заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков повідомив, що завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра України, яку потім з використанням електронної пошти передавав представникам російської спецслужби.

За словами Маякова, 21 грудня Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради, а саме - діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду обороноздатності, територіальній цілісності, недоторканності, інформаційній безпеці держави у формі сприяння РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

Як сказав представник СБУ, ця форма державної зради, на відміну від шпигунства, не передбачає, щоб відомості, які передаються іноземним спецслужбам, обов'язково становили державну таємницю.

Водночас член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко стверджує, що завербований спецслужбами РФ працівник Кабінету міністрів Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-